Möt halvöns lokalbefolkning

Här få du möta the locals. Ett folk som stäcker på ryggen över det de har, en kontrastrik livsstil på en svensk västkusthalvö. Några kom till världen på halvön, andra hittade hit senare och vissa planerar att leva resten av sina liv här.

Kullaborna, en varm samling människor som har funnit en unik balans mellan att omfamna naturens vildhet och skapa ett harmoniskt samhälle.

På Kullahalvön, bland de vilda klipporna och det harmoniska havslandskapet, lever en varm samling människor: Kullaborna. Dessa människor har funnit en unik balans mellan att omfamna naturens vildhet och skapa ett harmoniskt samhälle. Kullaborna har ett par saker gemensamt: de älskar att utforska, känna friheten och vara en del av den storslagna naturen. De förstår och värdesätter naturlig skönhet och ser den som en viktig del av sitt dagliga liv. De har lärt sig att leva i synk med naturens årstider och rytm och ser skönheten i enkla saker som klippornas tystnad, bergets topp och havets vågor.

Tillsammans utgör människorna på halvön en speciell och unik gemenskap och när de möts nickar de varmt mot varandra. Denna samling människor på halvön är ett exempel på hur harmoni med naturen kan berika livet och inspirera människor att ta hand om sin värld – sin Kullahalvö.

Familjen Liljeroos

Med utsikt över hav och berg omgivna av den friska luften pågår Magnus och Yvonnes liv.

Läs mer

Mariette Hansson

Tysta toner ger liv åt hennes kreativitet i ett charmigt villakvarter med fru, barn och hund.

Läs mer

Mattias Rehn

Hemvändaren som binder samman det förflutna, nuet och framtiden med Kullahalvön.

Läs mer

Sara Hilding

Efter Marocko, Frankrike och England blev slutligen Kullahalvön Saras hem.

Läs mer

André Rehnström

Vikenbon som skriver låtar om sin halvö.

Läs mer