Resa inom & till Kullahalvön

Buss
Buss
Buss
Buss

Till Kullahalvön

Kullahalvön ligger i nordvästra Skåne. Oavsett om du kommer ifrån Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn är Kullahalvön bara några timmar iväg.

Från Göteborgs centralstation går Öresundståget till Ängelholm och Helsingborg en till två gånger i timmen. Även söderifrån går Öresundståget till Helsingborg från Malmö. Tåget går en till två gånger i timmen.

Kommer du lite längre inifrån landet, till exempel från Karlskrona, Kalmar eller Växjö, går det också bra att ta Öresundståget. Då tillkommer det ett byte, oftast i Lund.

SJ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kör också till Helsingborg från bland annat Göteborg och Malmö. Avgångarna och på stoppen på vägen hit är dock färre än för Öresundstågen.

Väl framme i Helsingborg tar du buss 220 eller direktbuss 11 som tar dig vidare till Höganäs. Bussen går mer frekvent under rusningstid men annars ca fyra gånger i timmen.

Väljer du att åka till Ängelholm tar du buss 225 som går ungefär en gång i timmen.

Reser du inom Skåne besök då Skånetrafikens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Obs! Glöm inte att det inte går att köpa biljett ombord och att kontoladdning på Västtrafikkort inte gäller på Öresundstågen.

Vill du ta med dig cykel på tåget? Läs om regler och priser för cykel på Öresundståget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och SJ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vill du cykla till Kullahalvön är ett alternativ den vackra och vattennära Kattegattleden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Den 395 km långa leden går hela vägen från Göteborg och ner till Helsingborg via Höganäs. Den fortsätter därefter med Sydkustleden ända till Simrishamn där Sydostleden tar vid ända upp till Växjö.

Avstånd i bil
Kastrup flygplats: 1 h 15 min (bro) 
CPH Rådhusplatsen: 1 h 40 min (bro)
Helsingör: 1h (färja)
Helsingborg: 30 min
Malmö: 1 h
Göteborg: 2 h

E6, Europaväg 6, går från både norr och söder. Kommer du norr i från tar du avfarten vid Erikslund och vidare på väg 112, kommer du söder ifrån tar du avfarten in på Chrisitnelundsvägen/111:an.

Det finns gott om gratis parkering, observera att vissa parkeringar kräver P-skiva. Här hittar du Höganäs parkeringskarta.

De närmaste flygplatserna för att ta dig till Kullahalvön är Ängelholm Helsingborg Airport och Kastrup i Köpenhamn.

Inom Kullahalvön

På Kullahalvön är avstånden små var du än befinner dig. Du kan enkelt cykla, åka med kollektivtrafiken, köra bil eller åka båt mellan platserna här.

Mölle by the bus

Mölle by the bus

Skånetrafiken kör kollektivtrafiken i kommunen. För att lättast få koll på hur lokaltrafiken i Höganäs fungerar rekommenderar vi Skånetrafikens app Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I appen finns reseplanerare, hållplatser, tidtabeller, trafikinformation med mera. Använd också appen för att smidigt köpa biljetter för din resa.

Från Höganäs bussstation utgår alla bussar både inom tätorten och till landsbygden.

Det finns en hel del trevliga och spännande cykelturer att utforska. Allt från större cykelleder till mindre landsvägar, småvägar längs med havet och skogsstigar. När du cyklar på Kullahalvön passerar du både hav, pittoreska fiskelägen, skog, gula rapsfält, sevärdheter och mysiga fikaställen.
Få tips om cykelrutter här.

Höganäs kommun har drygt 500 parkeringsplatser i centralorten, och alla parkeringsplatser i kommunen är avgiftsfria. På vissa platser krävs dock P-skiva. P-skivan gäller på de parkeringsplatser i Höganäs centrum som har en tidsbegränsning och där det är skyltat med en P-skylt. Behöver du en långtidsparkering finns det ett antal vid Viaduktsgatan.

Längs Kullahalvön finns det ett flertal småbåtshamnar. Av dessa tar fem emot gästbåtar; Höganäs, Viken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Mölle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Arild Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Svanshall.

Under juni och augusti kör Väderötrafiken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. mellan Torekov och Mölle, en dröm som för många blir verklighet! Båtresan längs med Bjärehalvöns och Kullahalvöns vackra kust tar ca 1 timma och 15 minuter och bjuder på fantastiska vyer över Skälderviken.


Med husbil på Kullahalvön

Njut av vackra miljöer, pittoreska byar och natursköna vägar. Det finns flera möjligheter för dig som vill övernatta i din husbil i Höganäs kommun. Tänk på att man inte fär övernatta med husbil eller husvagn på offentlig plats, men ni är varmt välkomna till någon av alla våra ställplatser. Ställplatserna har ett varierande utbud av faciliteter och aktivitetsutbud och du finner all info du behöver nedan.

Vill du bo på landet, men med närhet till salta bad och spännande matentreprenörer så är Bläsinge gård med sin fina camping med bra service helt rätt. Här finns även cyklar att hyra om du vill ta dig runt i bygden.

Läs mer om Bläsinge gård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Kullahalvöns norra sida ligger den söta byn Svanshall. I Hamnen finns en liten restaurang och fantastisk vandring längs med Kullaleden. Många bra gårdsbutiker inom cykelavstånd.

Läs med om ställplatsen i Svanshall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mitt i natursköna omgivningar med fin utsikt över Kullabygden ligger St: Arilds Golfklubb med en 18-håls parkbana som är rankad som en av 30 bästa anläggningarna i Norden. Havet är aldrig långt borta och många av våra spännande entreprenörer hittar du inom några kilometers avstånd.

Läs mer om St. Arilds golfklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Camping och stugby alldeles intill Kullabergs naturreservat. Det finns pool, minigolf, lekplats, restaurang och butik på campingen.

Läs mer om First Camp i Mölle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Med perfekt läge i Höganäs hamn och dess utbud av restauranger. Här finns all service du behöver och fantastik utsikt över sundet.

Läs mer om ställplatsen i Höganäs hamn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Alldeles i närheten av både centrum och skog ligger familjevänliga Lerbergets camping. Här har du möjlighet att campa intill stranden eller inne i skogen. Med havet alldeles intill campingen blir det enkelt att ta ett uppfriskande dopp en varm sommardag.

Läs mer om Lerbergets camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du känna havets bris och se horisonten? På Visit Örestrand bjuds det på en utsikt du annars drömmer om! Här finns 20 st campingplatser på bästa läge, öppet året runt.

Läs mer om ställplatsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mitt ute på den skånska landsbygden i Nordvästra Skåne 17 km norr om Helsingborg och 7 km öster om Höganäs på en gård ligger denna ställplats. Värdparet som driver detta ställe heter Micke och Birgitta, de vet vad service är, de hälsar alla välkomna till platsen. Här finns pool och jacuzzi och här är alla välkomna från 39 år och uppåt.

Läs mer om ställplats Bananpannkakan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I utkanten av Höganäs med perfekt läge för den aktive ligger 12 st ställplatser. Här bor du precis vid foten av Höganäs golfklubb och Höganäs sportcenter som erbjuder bastu, bad och gym.

Läs mer om ställplats Höganäs sportcenter

Bo på landet vid fruktträd, hästhagar och fin natur. Här är det nära till affärer, småbåtshamn, badstrand och golfbana. Det finns bra bussförbindelser till Helsingborg, Höganäs och Mölle.

Läs mer om Larssons ställplats

I anslutning till Höganäs hamn hittar ni 15 ställplatser. Perfekt läge med närhet till Kvickbadet, Höganäs cítybeach, stadskärnan, Salthallarna och Höganäs hamns utbud av restauranger.

Läs mer om ställplats Lotshuset

Precis innan du kör in i den pittoreska byn Mölle hittar du denna ställplats. Precis vid ingången till Kullaberg och med gångavstånd både till den mysiga hamnen och salta bad.

Läs mer om ställplats Mölle infartparkering

Perfekt läge i hamnen med den pittoreska byn Viken som närmsta granne. Här finns fyra olika restauranger att välja mellan, galleri och går du upp i byn finns små personliga butiker. Dra på dig badrocken och ta ett dopp innan du går till bageriet och köper frukostfrallorna.

Läs mer om ställplatsen i Vikens hamn