Viktigt att veta

Mat och sommarfesten är en kul fest, här dansar vi till livemusik och njuter av god mat och dryck! För att du som besökare ska njuta av upplevelsen fullt ut är det viktigt att du känner dig trygg och informerad.

Trygghet och säkerhet

Infotältet
Infotältet är bemannat av personal från Höganäs kommuns utvecklingscentrum. Hit kan du vända dig om du har frågor, om du har kommit bort från någon du kom till festivalen med eller om du behöver plåstras om. Här finns förbandslåda, hjärtstartare och klappstolar att låna om du inte orkar stå och lyssna på musiken.

Ordningsvakter
Vi har ordningsvakter på plats för att besökarna ska känna sig trygga, vid scenen och runt omkring på området.

Röda korset
Röda korsets första hjälpen grupp patrullerar runt på området om det oväntade skulle hända.

Frivilliga resursgruppen
Vid ingångarna till Krögarområdet möter ni frivilliga resursgruppen, en samling av frivilliga försvarsorganisationens kompetenser på lokal nivå. De hjälper dig att agera rätt när du ska in eller ut från krögarområdet, de påminner till exempel om att inte ta med egen alkohol in på området, eller inköpt alkohol på krögarområdet ut till festivalområdet.

Tillgänglighet

Toaletter

Mat och sommarfesten är till för alla. Det finns tillgänglighetsanpassade toaletter i den vita toalettbyggnaden och vid de tillfälliga toaletterna mitt emot Krögarområdet.

Konsert
Vid stora scenen finns ett område avsatt för dig som sitter i rullstol eller för dig som av olika anledningar inte orkar stå och lyssna på musiken. Det finns klappstolar att hämta i infotältet, om du har svårt att själv bära stolen till området så be någon i de blåa "mat- och sommarfesten" t-shirtarna att hämta en åt dig.

Parkering
Det finns parkering för rörelsehindrade vid ingången till festivalområdets högra ingång. Här hittar du parkeringskarta för Höganäs kommun.
Kommer du med färdtjänst finns en plats precis vid ingången till Kvickbadet och festivalområdet vid Strandgatan 33

Vatten
Höganäs har Sveriges godaste kranvatten och vi har vattenposter på olika ställen på området. , 216 kB. Så ta med egen vattenflaska och fyll på!

fsd

Direktsändning och filmning

På området kan det förekomma fotografering och filmning utförd av personal på Höganäs kommun för publicering i Höganäs kommuns och Kullahalvöns kommunikationskanaler.

fsd

Inget väskförbud på området

Inget väskförbud råder på festivalområdet, inte heller inne på krögarområdet.

fsd

Rökfritt område

Tänk på att festivalområdet är ett rökfritt område.