Hållbart evenemang

Höganäs kommun tar ställning för miljön och strävar mot ett långsiktigt hållbart samhälle ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Höganäs kommuns evenemang ska bidra till alla dimensioner av hållbar utveckling vid planering och genomförande. Vi ska arbeta för att ständigt minska evenemangens miljöpåverkan och stärka positiva bidrag till en hållbar utveckling. Här kan du läsa våra riktlinjer för hållbara evenemang

Matområdet
Alla krögare och food trucks kommer ha minst ett vegetariskt alternativ. För att minska på matsvinnet erbjuder vi doggybags för dem som inte orkar äta upp sin mat, den kan vara lika god framåt kvällen. Vi jobbar bara med lokala företag. I år har vi helt uteslutit engångsplast och dryck på glas kommer att säljas i flergångsmuggar. För dessa muggar finns återvinngskärl inne på krögarområdet där vi vill att ni slänger använda muggar så att de kan diskas och användas igen, många gånger.

Vatten
Höganäs har Sveriges godaste kranvatten och vi har vattenposter på olika ställen på området. , 216 kB. Så ta med egen vattenflaska och fyll på!

Återvinningsstationer
På festivalområdet finns fem återvinningsstationer. Här kan du sortera matavfall, papp, glas och pant samt kärl för flergångsmuggarna. Känner du dig osäker på hur du ska sortera rätt, fråga någon i Mat och sommarfestens crew, du känner igen dem på de blå tröjorna och det glada leendet. Eller gå till området vid matmarknaden där du hittar personal från NSR, Nordvästra Skånes renhållning AB.

Cykla
Mat- och sommarfesten arrangeras på Höganäs hamnområde och är lättillgängligt vare sig du tar dig hit gåendes, med cykel eller med kollektivtrafik.

Kattegattleden går förbi festivalområdet och cykeln är det bästa sättet att ta sig hit för att slippa leta parkering. Det finns cykelparkering precis i anslutning till festivalområdet.

Kollektivtrafik
Det är bra kommunikation med bussar från Helsingborg. Både regionbuss 220 och Skåneexpressen. Mellan Ängelholm och Höganäs kan du ta Regionbuss 225. Kolla in Skånetrafikens reseplanerare Skånetrafiken-Sök din kollektiva resa i Skåne (skanetrafiken.se)
Från Höganäs busstorget är det bara 500 meter ner till festivalområdet.

Bil
Behöver du ta bilen finns ett antal olika event-parkeringar. Du hittar parkeringar i Höganäs här. , 479.2 kB.

Miljöcertifierat boende
Behöver du boende på Kullahalvön? Hotell Rusthållargården är svanenmärkt och jobbar på olika sätt med hållbarhet. Boka övernattning här.

fsd

Inget väskförbud på området

Inget väskförbud råder på festivalområdet, inte heller inne på krögarområdet.

fsd

Rökfritt område

Tänk på att festivalområdet är ett rökfritt område.