Artister

Energin flödar i olika genrer när sommarens Mat- och sommarfest presenterar artisterna som sätter tonerna som pulserar över Kvickbadet den 15 juni 2024. Vi drar igång festligheterna vid 12.00 och fortsätter hela dagen fram till ca 23.00.

Scenprogram

12:00 - 20:00 DJ Abbylito, Nathalie Dreilick, och Tekla spelar vid Kvick mellan spelningarna
13.00 Invigning på scen med Nic Schröder, konfrencier för dagen
13:15 Höganäs gymnastikförening uppträder framför scenen
14:00 Talantvinnarna The Slap på stora scen
15:00 Medina
16:15 Krogtältet Nic Schröder
17:00 Wilmer X
18:30 Krogtältet Nic Scröder
19:00 Tjuvjakt
20:20 Krogtältet Nic Schröder
21:00 Petra Marklund

Medina

Med över 350 miljoner samlade streams och hitlåtar som ”MissDecibel”, ”Där palmerna bor” och ”In i dimman” i bagaget släppte duon sitt comeback-album ”Tropicalisera” och åkte på en omfattande turné 2023 för att fira sitt 20-årsjubileum.

2024 Startar Medina sitt tredje decennium som grupp och ställde upp i melodifestivalen med låten ”QueSera”som ligger etta på svenktoppen.

Medina

Wilmer X

Wilmer X firar under 2024 hela 46 år som band. Wilmer X har alltid varit ett band som tagit sin älskade rock och skruvat den, gett den ett extra lager av underfundig finess i såväl text som musik.

Bandet har också genom åren visat upp en rejäl bredd för några som anser sig vara så dogmatisk lagda. Från taggtrådsvass punk med gasen i botten till välsnickrade svensktopphits. Från omedelbar pop till bråkig bluesrock. Från den amerikanska södern till svenska folkparker.

Wilmer X

Tjuvjakt

Tjuvjakt är en av Sveriges mest kreativa och mångfacetterade hiphopakter och har bland annat vunnit GAFFA-priset ”Årets Genombrott” och erhållit flertalet nomineringar i P3 Guld och Grammis. Med sina högenergiska framträdanden har de gjort sig välförtjänta av en plats i publikens hjärtan landet över.

2023 fyllde bandet tio år som grupp, detta firas med två albumsläpp – det hyllade albumet “Lov att leva” som släpptes under våren och det senaste, självbetitlade albumet ”Tjuvjakt” – en hommage till gruppens rötter.

Tjuvjakt visar än en gång att genrer och gränser är till för att korsas och överskridas. Där deras gemensamma färdigheter som band kokas ihop till en helhet som är älskad av så många.


Tjuvjakt

Petra Marklund

Petra Marklund är en av Sveriges mest folkkära artister, synnerligen förankrad i det inhemska medvetandet och i den svenska folksjälen. Jättehiten ”Händerna mot himlen” fortsätter än idag lyfta dansgolv och har passerat 87 miljoner streams.

Karriären började tidigt 00-tal under namnet ”September” och då främst utanför Sverige när ”La La La (Never Give It Up)”, ”Satellites”, ”Cry For You” och ”Can’t Get Over” blev stora internationella dansgolvshits. Petra Marklund har på sju album visat bredd som både artist, musiker och låtskrivare. Hon rör sig fritt mellan språk, genrer, vemod och glädje.

Petra Marklund
fsd

Rökfritt område

Tänk på att festivalområdet är ett rökfritt område.

fsd

Inget väskförbud på området

Inget väskförbud råder på festivalområdet, inte heller inne på krögarområdet.