Barnens Kullahalvö

Klättra i träd, utforska grottor, spana efter tumlare,
ät glass och pannkakor, besök skateparken eller spendera dagen på lekplatsen. På Kullahalvön finns det mycket att göra för barnen, stora som små. Här kommer en mix av upplevelser och platser som barnen bara kommer att älska!

Djur, aktiviteter och pannkakor i stora lass på Pannkaksladan

Pannkaksladan på Ekhaga Gård i Höganäs är en familjeutflykt och en häftig mix av mini-zoo, restaurang och aktivitetsområde. Här finns djur som alpackor, åsnor, hundar, höns och kaniner och en djursafari går att boka där man får vara med och mata och klappa djuren. För den rastlösa finns bland annat en 55 meter lång hinderbana, en hoppborg, en liten spelhall och små elbilar som även de minsta kan köra. Och bäst av allt, här finns kanske Europas största pannkaksbuffé med extra allt!

Italiensk gelato på Kullabygdens Vanilj & Choklad

En bit av Italien i hjärtat av Kullabygden, närmare bestämt Salthallarna. Här kan du njuta av hemmagjord prisbelönt gelato på råvaror från närområdet, förädlade till den lenaste glass! Smaker som hasselnöt, jordgubb och tuttifrutti kan få varenda litet barnhjärta att slå lite snabbare! Här finns också gott kaffe rostat på plats för de äldre i sällskapet.

Milkshake mayham på Miss Cricket

På Miss Cricket milkshakebar serveras galna milkshakes, färgglada och toppade med allt från strössel till munkar och godis. Här garanteras du en milkshake upplevese utöver det vanliga och ett fint semesterminne för hela familjen!

Kullahalvön - För den som inte vill sitta still!

För barn som gillar att vara ute och röra på sig är Kullahalvön ett riktigt paradis! På Kullahalvön finns nämligen 57 välskötta lekplatser att välja mellan i parker, grönområden och längs med våra stränder. Sjunkande skepp, drakborgar och slänggungor, var du än befinner dig är det alltid nära till lek! Spana in lekplatskartan och packa matsäcken.

På Kullahalvön gillar vi att leka så mycket så att vi till och med skapat vårt egna aktivitetsstråk, en slinga full med spännande utmaningar som sträcker sig får Höganäs Sportcenter och hela vägen in till stan. Här kan ni utmana varandra på hinderbana, klättra och studsa på mötesplatsen, kolla in den senaste graffitin på graffitiväggen och gå balansgång längs med ugglestigen. När mörkret faller kan du även uppleva en lila stjärnhimmel. Längs med aktivitetsstråket finns det saker att göra hela dagen!

Inte nog med detta, vi gillar också att åka kickboard och skate. Med 800 kvm betongyta och 1300 kvm skatebar yta runt om är Höganäs Skatepark den största skateboardanläggningen i nordvästra Skåne. Parken är en betongpark med bowl och streetyta. Här hittar du flera olika typer av features och element, anpassade för alla nivåer. I anslutning till skateparken ligger även en BMX-bana och ett pumptrack område. Så fram med skate- eller kickboarden så kör vi!

Upptäck grottorna på Kullaberg

Visste du att det finns över 20 grottor på Kullaberg. Detta urbergsrest, en horst, vittnar om stora krafter och har under hundratals miljoner år hettats upp, pressats samman och dragits isär, för att tillsist omvandlats till vårt nutida berg. Grottvandringen är en tur som tar er längs med Kullabergs vackra klippkust där ni får uppleva naturen, havet, klipporna och Kullabergs grottor!