Guide för regninga dagar på Kullahalvön

Upptäck en magisk värld av skönhet och förtrollning under regniga dagar på Kullahalvön! När regnet faller, förvandlas denna natursköna halvö till en plats av mystik och charm. För om vi ska vara ärliga så regnar det faktiskt en hel del på Kullahalvön. Regniga dagar ger Kullahalvöns landskap en förtrollande atmosfär. Dimman sveper över de gröna kullarna och skapar en känsla av mysterium som är perfekt för en avkopplande promenad eller en mysig stund inomhus. För tillhör du dem som gillar att vara torr, så finns det många mysiga upplevelser att ta del av även under årets blötaste årstider. Här kommer våra bästa tips för en regning dag på Kullahalvön.

En vuxen och två barn står och tittar på en karta i regnet

Höganäs sportcenter - en plats för avkoppling och lek

På Höganäs sportcenter finns en mängd olika aktiviteter bland annat Bowling och simhall. Höganäs bowling har 8 banor och restaurang som serverar enklare maträtter och dryck. Under hösten och vinter är det öppet varje dag. Så snöra på dig bowlingskorna och utmana kompisarna på bowling i höst.

Precis intill ligger Höganäs simhall. Här finns 2 stycken 25 meters bassänger, varav en har hopptorn och trampolin. En mellanbassäng med liten rutschkana för lek och plaskbassäng för de allra minsta. Pricken över i:et, den 35 gradiga bubbelpoolen och bastu.

Biomys på Sagabiografen i Höganäs

Saga är Sveriges äldsta biograf. Den första filmen i världen visades 1895 i Paris. Redan 2 1/2 år senare, den 6 januari 1899 visades den första filmen i nuvarande Sagas lokaler. När du kommer in i biosalongen kan man känna historiens vingslag. Här finns alltid de senaste publikfilmerna för barn och vuxna. Sagabiografen ligger på Köpmansgatan, mitt i stadskärnan. Perfekt för att börja eller avsluta biomyset med en fika på någon av stadens caféer.

Värmande drycker & god mat

Kullahalvöns caféer och restauranger erbjuder en härlig plats att koppla av och njuta av värmande drycker och läckra måltider. Luta dig tillbaka med en kopp kaffe eller ett glas vin och titta ut på regnet som porlar ner utanför fönstret.

Konst och kultur på Kullahalvön

Kullahalvön har en blomstrande konst- och kulturscen. Besök lokala gallerier, museer och konstnärsateljéer för att utforska den kreativa sidan av regionen. Regniga dagar är det perfekta tillfället att fördjupa sig i konsten och kulturen här.