När barnen får bestämma

Klättra i träd, bygg sandslott, utforska grottor, spana efter tumlare, plocka jordgubbar, meta krabbor eller åka gocart. På Kullahalvön finns det mycket att göra för barn, stora som små. Vi har samlat en mix av upplevelser och platser som barnen kommer att älska!

Djur, cross-cart och pannkakor i stora lass på Pannkaksladan

Pannkaksladan på Ekhaga Gård i Höganäs är en perfekt familjeutflykt med en häftig mix av mini-zoo, restaurang och aktiviteter så som cross-cart, hinderbana och djursafari. Här finns djur som alpackor, åsnor, hundar, höns och kaniner. En djursafari går att boka där man får vara med och mata djuren och klappa dem. Du kan också låta barnen köra Cross-Cart, minifyrhjuling eller varför inte utmana varandra i den 70m långa hinderbanan? Och bäst av allt, här finns kanske Europas största pannkaksbuffé med extra allt!

Välj mellan halvöns 57 lekplatser

Sjunkande skepp, drakborgar och slänggungor. Här finns 57 välskötta lekplatser att välja mellan i våra parker, grönområden och längs med våra stränder. Var du än befinner dig är det alltid nära till lek!

Upptäck grottorna på Kullaberg

Visste du att det finns över 20 grottor på Kullaberg. Detta urbergsrest, en horst, vittnar om stora krafter och har under hundratals miljoner år hettats upp, pressats samman och dragits isär, för att tillsist omvandlats till vårt nutida berg. Grottvandringen är en tur som tar er längs med Kullabergs vackra klippkust där ni får uppleva naturen, havet, klipporna och Kullabergs grottor!

Italiensk gelato på Kullabygdens Vanilj & Choklad

En bit av Italien i hjärtat av Kullabygden, närmare bestämt Salthallarna. Här kan du njuta av hemmagjord prisbelönt gelato på råvaror från närområdet, förädlade till den lenaste glass! Smaker som hasselnöt, jordgubb och tuttifrutti kan få varenda litet barnhjärta att slå lite snabbare! Här finns också gott kaffe rostat på plats för de äldre i sällskapet.

Milkshake mayham på Miss Cricket

På Miss Cricket milkshakebar serveras galna milkshakes, färgglada och toppade med allt från strössel till munkar och godis. Här garanteras du en milkshake upplevese utöver det vanliga och ett fint semesterminne för hela familjen!

Höganäs Skatepark - Kullask8en

Med 800 kvm betongyta och 1300 kvm skatebar yta runt om är Höganäs Skatepark den största skateboardanläggningen i nordvästra Skåne. Parken är en betongpark med bowl och streetyta. Här hittar du flera olika typer av features och element, anpassade för alla nivåer. I anslutning till skateparken ligger även en BMX-bana och ett pumptrack område. Så fram med skate- eller kickboarden så kör vi!

Parkourpark och hinderbana längst aktivitetsstråket!

Vi Höganäs Sportcenter börja aktivitetsstråket, en bana som sträcker sig hela vägen in till stan, och fullt med aktivteter längst vägen. Här kan ni utmana varandra på hinderbana, klättra och studsa på mötesplatsen, kolla in den senaste graffitin på graffitiväggen och gå balansgång längs med ugglestigen. När mörkret faller kan du även uppleva en lila stjärnhimmel. Längs med aktivitetsstråket finns det ssaker att göra hela dagen!