Golf på Kullahalvön

Kullahalvöns golfbanor bjuder på en unik upplevelse för alla golfentusiaster. Med sina spektakulära vyer över havet, den välskötta grönskan och utmanande designen är Kullahalvöns golfbanor en drömdestination för golfspelare. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren golfare får du ett varierat utbud av banor som passar alla nivåer.

Upptäck Kullahalvöns golfbanor genom Naturkartan

Höganäs golfklubb

Höganäs Golfbana är en välskött och utmanande 9-håls bana som är öppen för spel när lusten faller på. Du behöver med andra ord inte boka i förväg. Det finns också ett stort övningsområde med driving range.

Höganäs Golfklubb ligger strax utanför Höganäs stadskärna intill Höganäs sportcenter med gym, bad, bowling och restaurang. Banan har par 70 över 2×9 hål. Den mäter 4 640 meter från gul tee och 4 088 meter från röd tee och är en mycket välskött parkbana. Utmaningar finns i de klassiska golfhindren såsom vattenhinder, bunkrar, träridåer och ruff.

bild på golfbana på kullaberg

Mölle golfklubb

Mölle Golfklubb är en av få klubbar i Sverige som kan erbjuda sina medlemmar och gäster att spela golf mitt i ett naturreservat med hänförande utsikt från många av hålen. Högt uppe på Kullaberg erbjuds du ett grönt och lummigt, stundtals kargt och kuperat, golflandskap.

En paus på bänken vid gul tee på Hål 8 är verkligen att rekommendera! På anrika Kullagårdens Wärdshus, precis intill, finns 16 mysiga hotellrum och trevlig restaurang. Nedanför berget hittar du underbara fiskeläget Mölle och på Kullaberg finns många vandringsleder med olika svårighetsgrader och magsik utsikt.

Bild på golfbana i arild

S:t Arilds golfklubb

Mitt bland Kullahavöns natursköna omgivningar ligger denna 18-håls parkbana, rankad som en av de 50 bästa banorna i Sverige. Det havsnära läget med Skälderviken på ena sidan och Kattegatt på den andra gör det gynnsamt för golf under större delen av året. S:t Arild är en utmaning för alla typer av golfare och har stått värd för SM i golf 2019, 2021 och 2023.

Anläggningen innefattas även av en 18-håls korthålsbana, två padelbanor, stora övningsområden, en Titleist range och en fullutrustad inomhusakademi för custom-fitting och lektioner året runt. Den populära golfkrogen Jarnmark’s Golf & Gastro erbjuder generösa öppettider och ett stort utbud med en härlig blandning av svensk husmanskost, klassiska golfrätter och hembakad fika.

golfbana i viken

Helsingborgs golfklubb i Viken

Helsingborgs golfklubb bildades redan 1924 som en av landets första klubbar. Redan i slutet av 1800-talet spelades det golf på heden mellan sanddynerna och havet.

Banan är en seasidebana och omnämns ofta i svenska golftidningar. Klubbhuset, placerat vid nionde hålet, är unikt och kulturminnesmärkt. Det kan noteras att Prins Sigvard blev klubbens förste officielle mästare 1929. Gäst på golfbanan var Kronprins Gustav Adolf, som ofta spelade golf i Viken under sommarhalvåret.