Häljaröd – strandängarnas paradis

Vackra, långa strandängar, en mängd lösa betesdjur och en liten hamn ger bra möjligheter att njuta av friluftslivet. Längs vägen genom Häljaröd möts du av en rad gamla skånelängor, ett café och strax utanför det lilla samhället finner du en gömd ö i vassen.

Öppet landskap med strandängar

Välkommen till Häljaröd, en by som erbjuder en livsstil i orörda omgivningar. Boendemiljöerna i Häljaröd är en dröm för naturälskare. Trädgårdar och grönområden ger dig gott om utrymme att njuta av friluftslivet, odla dina egna grönsaker eller helt enkelt koppla av i lugn och ro. Byn ligger vid Skälderviken och erbjuder bra möjligheter till vandring, cykling och utforskning i direktanslutning till havet. Den gömda ön i vassen hittar du strax utanför Häljaröd i Utvälinge. Ön är ett mecka för fågelskådare och sportfiskare och den västra halvan är helt reserverad för fågellivet. På den östra halvan av ön kan du njuta av den fantastiska och fridfulla platsen. Den vita stranden i vassen kombinerat med den långa bryggan ger nästan en känsla av Danmarks västkust. Skåneleden går förbi Sandön, så du kommer enklast hit genom att påbörja din vandring från annat håll med ön som ett mål att beskåda.

Trots den orörda atmosfären är du aldrig långt från bekvämligheter som skolor, affärer och kultur. Så om du letar efter det perfekta stället att skapa ditt drömhem och njuta av en avslappnad, naturskön livsstil, så kan du sluta leta.

fsd

Bra att veta

  • Livsmedelsaffär: Närmast i Jonstorp och Ängelholm
  • Restauranger och barer: Café finns i byn
  • Skolor: Jonstorpsskolan eller Södra Utmarkens skola i Ängelholm
  • Kollektivtrafik: Stannar i byn
  • Bad: Sandstrand i Farhult eller Sibirien
  • Strövområden/naturreservat: Strandängar
  • Hamn: Ja