Till och från Kullahalvön

Det är enkelt att ta sig till och från och Kullahalvön. Du tar dig lätt med bussen eller bilen till Helsingborg och Ängeholm. Till Helsingborg C tar det tjugo minuter med bussen, och kommer du med flyget är du i Höganäs en halvtimme efter det att hjulen på planet nått marken på Helsingborg-Ängelholm Flygplats. Malmö och Kastrup är ytterligare en halvtimme bort.

Ängelholm Flygplats

Tjugo minuter från kommungränsen och en halvtimme från Höganäs ligger Ängelholm Flygplats. Flygplatsens målsättning är att vara en av de ledande flygplatserna i Sverige i klimat- och hållbarhetsfrågor och är ett alternativ för dig som värdesätter kort restid och bekvämlighet.

Ängelholm Airport är sin storlek till trots en livligt trafikerad flygplats. Tre flygbolag trafikerar flygplatsen sju dagar i veckan och flygplatsen har runt tjugo ankomster och avgångar om dagen. SAS flyger till Arlanda och BRA flyger till Bromma, Visby (sommartid) och Sälen (vintertid).

Oavsett vilken avgång och vilket bolag du väljer finns möjlighet att klimatreducera din resa. När du klimatreducerar din resa gör du direkt ett mindre avtryck på miljön då fossilt bränsle byts ut mot fossilfritt. Att köpa biojetbränsle till 100% ger ett minskat Co2 utsläpp på 80%. De resterande 20% är relaterade till produktion och distribution så man gör ett så kallat ”överköp” av biojetbränsle för att även kompensera de 20% för att vara Co2 neutral när man flyger.

Helsingborg C

Med bussen når du Helsingborg C på en dryg halvtimme. Från Helsingborg C har du därefter flera avgångar dagligen mot Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn och Kastrup.

Höganäs Flygfält

Höganäs Flygfält? Jodå, i Höganäs finns Kullahalvöns egna flygfält. Här kan mindre plan landa och starta liksom helikopter. Tankningsmöjligheter finns och vill du stanna över natten kan du göra det i något av flygklubbens fem övernattningsrum.