Kullahalvön öppnar upp

När stora delar av Kullahalvön legat i dvala under de mörkaste och kallaste månaderna längtar man nu ut till myller & liv, att få känna härliga dofter och att välkomna den ljusare årstiden. Efter månader av vintermörker och kyla är det som om världen återföds och fylls på med ny energi och man kan fylla de ljusare timmarna med möjligheter till äventyr och utforskning.

Nu börjar det så smått att skimra i ljusgrönt på träden och marken är full av snödroppar, vintergäck och ramslök. Ett påsktips är att ta en tur till Kullaberg för att njuta av den härliga naturen! Det finns dessutom flera ställen i området som öppnar för säsongen under påskhelgen - och de är självklart väl värda ett besök.

Kullaberg

Ett perfekt påsktips för att uppleva detta ”uppvaknande” är en utflykt till Kullaberg för att njuta av naturen. Dessutom öppnar flera platser i området upp för säsongen under påskhelgen - och de är självklart värda ett besök.

På toppen av Mölle väntar Ransviks Havsveranda, där man på drop in erbjuds en måltid tillagad av REKO-råvaror, kan ta ett glas vin eller bara njuta av en kopp kaffe med havsutsikt. För barnen finns även en påskäggsjakt på skärtorsdagen.

I Mölle hamn kan man besöka Systrarna på Piren, där fisk står i centrum på menyn.

Strand Hotel i Arild erbjuder en fantastisk utsikt över havet och serverar både lunch och middag till besökare, oavsett om man bor på hotellet eller inte.

Det är något visst med hamnar, och att sitta vid hamnen i både Mölle och Arild är en upplevelse i sig. Finn lugnet mot en husvägg och låt solens strålar värma medan vågornas brus hörs i bakgrunden.

För konstälskaren öppnar Helena Staffas traditionsenligt upp sin ateljé i Arild, med en påskutställning. Här finns oljemålningar, FineArt Prints och keramik.

Amerikansk BBQ och anrikt café.

Är man mer av en köttätare öppnar Holy Smoke i Bräcke upp portarna för säsongen och bjuder på riktigt amerikansk barbecue.

Vidare för en kopp kaffe och hembakade kakor så finns Flickorna Lundgren på skäret. Ett trädgårdscafé där man även kan njuta av härliga smörrebröd samt varm paj med sallad.

Inredning i Viken

Brännans Gårdsbutik i Viken öppnar för säsongen och här kan man shoppa inredning, ägg och nytt för i år även äta härliga våfflor.

Utmed den långa vackra kusten på Kullahalvön kan man njuta av att bara strosa längst med havet eller varför inte Kallbada vid Kvickbadet i Höganäs?