Made by Kullahalvön

Must, öl, kaffe, bröd, choklad, gelato eller chips. Kullahalvöns kreativa och stolta mathantverkare delar gärna med sig av sina kunskaper och smaker. Vad är du nyfiken på att lära dig mer om?

Höganäs Chocolate

Anna och Gustavo är födda och uppvuxna i Ecuador tillsammans driver de företaget Harvest of Ecuador. Kärnan i verksamheten är att visa upp det Ecuador har att erbjuda i form av kaffe och choklad och att stötta och lyfta små, hållbara gårdar. De importerar cacaobönor av finaste kvalitet från Ecuador, på plats i Sverige förädlas cacaobönorna till olika typer av choklad, alla med namn från Kullahalvön. Alltifrån Viken, vit choklad till Mölle med 100 % kakao.

De samarbetar också med mindre kaffeplantage i världen, rostar dem och paketerar dem i deras produktionslokaler/showrrom i Höganäs.

Mikrobryggerier

På Kullahalvön har vi tre mikrobryggerier, vars öl dels finns att köpa på Systembolaget, men också hos Bryggerierna själva. Höganäs Bryggeri ligger i matmekkat Salthallarna. Här produceras ölen och man kan få en rundvisning i produktionen och en provsmakning. De har även utvevklat med restaurang och en stor scen för livemusik.

Vikens Bryggeri och Kullens Bryggeri har gjort gemensam sak och tillsammans producerar och serverar de sin öl på Brygghallen i utkanten av Höganäs. En Brygghall - två bryggerier. Här kan du boka in en visning, ölprovning och de har ofta livemusik. Under hösten öppnar de upp fredagar och lördagar två gånger i månaden. Så kolla in deras hemsida för öppettider.

Larssons i Viken

Larssons i Viken är det enda chipsföretaget i Sverige som kan följa hela produktionskedjan – från sättning av potatis till fritering och paketering av chipsen hemma på gården. Larssons släktgård ligger i Viken och har tillhört familjen sedan 1700-talet – i hela åtta generationer. Ur gårdens unika potatissamling med cirka 600 sorters potatis, väljer de ut den bästa potatisen för säsongen. När den egenodlade potatisen och rotfrukterna dragits upp ur myllan, friteras dessa i en härligt gyllengul skånsk kallpressad rapsolja i en öppen fritös från 1950-talet. Varje potatis/rotfrukts naturliga smak och karaktär tas till vara. Resultatet blir ljuvligt krispiga Larssons Chips i noga utvalda smaker.