Farmers market

Den 31 augusti blir det Farmers Market på Salthallarna. Det blir marknad med det som odlas, förädlas och tillverkas i vår region. Dessutom kan du njuta av god mat och dryck från lokala krögare. Vi bjuder även på livemusik, underhållning och aktiviteter för hela familjen.

Programmet kommer upp i augusti. Men redan nu kan du börja förbereda dig på att ställa upp i de olika tävlingarna där man kan vinna riktigt fina priser och framför allt äran.

Längst solros

Förra året skulle man odla längst zucchini, i år är det längst solros som gäller. Så sätt igång redan nu och välj ut den solros som du tror ska ta dig till prispallen i detta ärofyllda pris.

Vi kommer ha mätning på plats så låt solrosen stå till den 31 augusti och bli riktigt lång, klipp ner den och mät in den hos våra domare. Må bästa odlare vinna.

Bästa kålrätt

I år vill vi att ni tar fram det bästa från kålen, denna älskade grönsak som kommer i alla möjliga former, färger och smaker. Vi kommer ha en jury som består bland annat av stjärnkocken Titti Qvarnström och det kreativa menygeniet, Alex Sehlstedt, som varit kreatören bakom många restaurangsatsningar. Ni kommer få presentera er rätt för juryn, få lite kort feedback. När alla bidrag har smakats av, blir det överläggning och därefter presenteras en vinnare. Så vad väntar ni på, lägg alla semesterplaner åt sidan och fram med förkläde och sätt igång att testlaga just din rätt.