Det är något med ljuset på Kullahalvön

Kullahalvön, med sina dramatiska klippor, vidsträckta stränder och frodiga naturreservat, har länge varit en källa till inspiration för konstnärer från när och fjärran. Detta vackra landskap, med sitt unika ljus och skiftande väder, har gett upphov till en rik konstnärlig tradition som präglar halvöns kultur. Kullahalvöns konstnärsscen tänjer på gränser och berör.

Konstgallerier

Kullahalvön rymmer flera konstgallerier som stolt visar upp verk av lokala och internationella konstnärer. Dessa gallerier erbjuder en chans att utforska en mångfald av konststilar, från traditionell målning och skulptur till moderna och experimentella uttryck.

Utomhuskonst

Det robusta landskapet på Kullahalvön har inspirerat till en mängd utomhuskonstverk, inklusive skulpturer och installationer som smälter samman med naturen. Även i stadsmiljön finns mycket spännande offentlig konst, i allt från statyer till skulpturer.

Konstnärsateljéer

Många konstnärer har valt att etablera sina ateljéer på Kullahalvön, lockade av den naturliga skönheten och lugnet. Vissa erbjuder besökare möjligheten att besöka sina ateljéer och se konsten skapas i realtid.

Konstrundor, Blå Hallen och öppna ateljéer

Under året arrangeras olika konstfestivaler och evenemang som samlar konstnärer och konstälskare från när och fjärran. Konstrundan i Nordvästra Skåne inleder påskveckan varje år.

Blå Hallen är Kullahalvöns kulturella nav, här anordnas både konstutställningar och kost och designmässor och event. Varje sommar under några helger fylls Blå Hallens 2000 kvm med designers, hantverkare och matkreatörer under Blå sommar.

Under öppna ateljéer Två Halvöar bjuder konstnärer in till sin ateljé där man som besökare får vara med vid skapandet. Dessa tillfällen ger en möjlighet att uppleva konstens mångfald och träffa konstnärerna bakom verken.