Unika boenden på Kullahalvön

Glamping bland vinrankor, bo på lantgård, på en segelbåt eller i ett hus vid havet där allt är till salu, nästan. Kullahalvön är full av unika boenden. Så tillhör du dem som tycker att boendet är en del av upplevelsen på semestern? Då kommer här en guide till dig över kreativa och spännande boendemöjligheter för din nästa resa till vår halvö.

Glamping bland vinrankor

Kullahalvön med dess böljande vinodlingar är en av Sveriges största vinregioner. Hos Arilds vingård kan du sova i lyxiga glampingtält efter att ha njutit en god middag med gårdens viner. Coasters hideaway är en lite mindre glamping, omringad av vinrankor. Här har du tillgång till ett utomhuskök, perfekt att tillaga läckerheter inhandlade på någon av Kullahalvöns gårdsbutiker, med ett glas vin från Kullahalvön.

Bo på Lantgård

Har du drömt om att få testa på livet på en lantgård? Då ska du övernatta på Lyckås Gård som ligger mellan Höganäs och Ingelsträde. Här kan du bo i den gamla drängstugan som har gjorts om till mysiga Lyckåsstugan, eller i det före detta kostallet som gjorts om till två stora och rymliga lägenheter, Blåbärsstället och Smultronstället. 100 m norr om gården ligger också ett helt totalrenoverat hus med stor tomt. Här kan du gosa med gårdens kaniner, katter och får, åkta traktor eller hoppa från halmbalar. Här finns också boulebana och du kan låna cyklar för att ta dig in till Höganäs eller Viken, eller varför inte till gårdens egna kvarterskorg, La Maison Francaise, bara 1 kilometer bort.

Bo i cirkusvagn på Mölle Krukmakeri

Mitt i allt stoj och stim i Mölle Krukmakeris bakgård finns två gamla renoverade cirkusvagnar. Ett enda litet rum med en härlig hästens dubbelsäng. Toaletten är krukmakeriets gemensamma och den ligger på ett stenkast avstånd och nej det finns faktiskt ingen dusch. Tvagar dig gör du i havet.

Hyr din egen herrgård, Kockenhus

Kockenhus herrgård ligger vid foten av Kullabergs naturreservat och med en magnifik utsikt över Öresund. Herrgården har en total boyta på 700 kvm som man har fördelat på bl a sex stycken sovrum (med totalt 12 bäddar med enkelsängar), ett stort, luftigt, modernt och fullt utrustat kök, fem badrum samt ett stort vardagsrum med öppen spis och flera andra utrymmen för avkoppling och social samkväm.

Villa Vega Höganäs ~A HOME AWAY~

På lugnt läge precis intill Höganäs hamn och med badrocksavstånd till morgondoppet ligger charmiga Villa Vega Höganäs. Ett semesterhem för uthyrning, ett andra hem, en destination, med perfekt läge för att njuta av Höganäs alla upplevelser. Här finns plats för upp till 8 personer. Varför inte ta en weekend med kompisar på temat livsnjutning. Boka Kvickbastun i ett par timmar för kalla bad och samtal i bastund, för att sedan vandra hem till Ville Vega, tända en brasa och laga mat i det stora köket. Eller njut av mat och dryck på någon av restaurnagerna nere i Höganäs hamn. Fastnar du för något i inredningen, så är chansen stor att det är till salu. Kolla efter prislapp, eller fråga värdarna.