Bröllopsfesten

Lantligt i en lada på landet, på en vingård eller en intim fest med personlig service och pensionatkänsla vid havet. Eller vill ni slå på stort och bjuda in till ett storslaget tre dagars bröllop? Oavsett hur eran dröm ser ut för denna speciella händelse i livet har Kullahalvön platserna och människorna som gör allt för att skapa ett minne ni och era gäster aldrig kommer att glömma!

Lantligt och rustikt

Bläsinge gårds gamla häststall är perfekt för dig som vill bjuda in till ett lantligt bröllop och här får ni plats med upp till 150 personer. Precis bredvid ligger vandrarhemmet där upp till 50 gäster kan övernatta och här finns även camping för gästerna som kommer i husbil. Här kan ni själva välja att ta hjälp av någon av Kullahalvöns fantastiska matkreatörer för att sätta menyn.

Vem har inte drömt om ett bröllop på en vingård i Toscana? Men du behöver inte åka till Toscana för att bjuda in till ett vingårdsbröllop. På Arilds vingård har de lång erfarenhet av att arrangera bröllop och med personlig service gör de allt för att förgylla er fest. I köket tillagas snittar och en tre-rätters meny och till det serveras gårdens egna viner. På gården finns 37 dubbelrum och under vår och sommar kan gästerna även bo över i glampingtälten.

 

3 dagars bröllop i vacker miljö

Villa Brunnby är en fullserviceanläggning för bröllop och fest och ligger på gångavstånd från Brunnby kyrka och nära såväl Arild som Mölle kapell.

Den hemtrevliga herrgårdsmiljö tillsammans med fantastisk mat och genuint värdskap ger ert bröllop just den känsla av kärlek och omtanke som ni önskar för att er dag ska bli ett minne för livet. För den stora bröllopshelgen rekommenderas mingel och mys på fredagen, vigsel och bröllopsmiddag på lördagen samt frukost eller brunch på söndagen. För er som föredrar en borgerlig vigsel så kan en vigselplats arrangeras i parken eller på den vackra terrassen.

På Grand hotel har man över 30 års erfarenhet av att arrangera bröllopsfest. Hotellet håller bröllop och fest med upp till 180 gäster och ordnar mer än gärna mat, program och aktiviteter under flera dagar för gästerna. På en traditionell bröllopsfest a la Grand Hotel välkomnas gästerna med bubbel. När brudparet är på väg samlas gästerna på trappen för att skåla för brudparet och fotografera den klassiska bröllopsbilden på Grands entrétrappa med röda mattan.

Gästerna fortsätter minglet tillsammans med brudparet, och till det serveras olika sorters tilltugg. Väl till bords serveras en välkomponerad tre rätters meny med spännande moderna inslag och tillhörande vinpaket efter brudparets önskemål. När stämningen är på topp bjuds sällskapet över till hotellets andra matsal, där kaffe, te, avec och bröllopstårtan serveras. Brudvalsen sker i Maritime där ni avnjutit middagen, baren öppnas och kvällen fortsätter långt in på småtimmarna.

Bröllopsfest i hamnen

I Höganäs hamn precis intill citybeachen Kvickbadet ligger Höganäs hamnkrog och Restaurang Bryggan. De välkomnar er som vill arrangera er fest i en skön hamnmiljö. Varför inte göra entré till er egen fest i båt? På Höganäs hamnkrog kan de husera upp till 80 personer och skräddarsyr menyn och upplägget utifrån era önskemål. Restaurang Bryggan har en härlig maritime atmosfär, kolla in deras bröllopsmenyförslag som får det att vattnas i munnen. Här finns plats för både middag och dansgolv.

I hjärtat av Viken, den pittoreska och charmiga hamnen, ligger MAVI. I deras inglasade veranda med utikt över Öresund erbjuder de vällagad mat och här finns även 12 hotellrum.

fsd

12 tips för en oförglömlig bröllopsfest

Arilds Vingård - Mysig miljö som nästan känns lite sydeuropeiskt
Bläsinge gård - Mysig lokal i gammalt stall på landsbygden utanför Jonstorp med ett fint vandrarhem intill
Viken hemgård - En gammaldags, mysig hemgård i Viken
Flickorna Lundgren - I orangeriet finns det möjlighet att anordna bröllopsfester.
Grand Hotel Mölle - Fantastisk utsikt, lite lyxigare
Strand i Arild - För det lite mindre bröllopet
Rusthållargården - Klassiskt ställe med stora lokaler och fantastisk utsikt
Hotell Kullaberg - Här finns en stor festlokal och härlig utsikt över hamnen
Pensionat Strandgården i Mölle - Här bjuds på härlig utsikt över Kullaberg och havet.
Restaurang Bryggan - Bröllopsfest i Höganäs hamn med riktigt bra mat och service
Höganäs hamnkrog - Med fantastisk utsikt över Höganäs hamnen kan det dukas upp för 80 personer.
MAVI - restaurang och hotell - I hjärtat av Viken.