Övrigt friluftsliv

Oavsett om du är en passionerad vandrare, cyklist, klättrare, fågelskådare eller bara längtar efter en fridfull picknick i det fria finns det en plats för dig på Kullahalvön. Här kan du följa välmarkerade stigar som leder dig till otroliga utsiktsplatser, paddla längs orörda kustlinjer eller bara njuta av den friska havsbrisen medan du utforskar de kulturella skatterna och charmiga byarna som präglar halvöns historia.

SUP och kajak

Med sina många idylliska vikar, klippiga kuststräckor och spektakulära utsikter över Öresund är detta en perfekt destination för att utforska vattnet på ett avslappnat sätt. Det finns också stor chans till häftiga möten med såväl tumlare, säl och tonfisk.

Kajakpaddling ger dig möjligheten att komma nära naturen och utforska Kullahalvöns kustlinje på ett intimt sätt. Du kan glida tyst genom glittrande vatten, utforska grottor och smyga dig in i avskilda vikar där du kan pausa och njuta av den tysta stillheten omgiven av naturskönhet.

För de som föredrar att stå på sina brädor erbjuder SUP en unik upplevelse. Med balans och kraft tar du dig fram över spegelblanka vattenytor eller utmanande vågor. Du kan njuta av ett träningspass på vattnet samtidigt som du tar in panoramautsikten som Kullahalvön erbjuder.

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren paddlare finns det möjlighet att hyra utrustning och ta del av guidade turer och lektioner på Kullahalvön. Det är ett fantastiskt sätt att uppleva denna natursköna region från ett helt nytt perspektiv och fördjupa din kontakt med det svenska kustlandets skönhet. Så glid ut på vattnet, andas in den friska havsluften och låt Kullahalvöns vatten leda dig mot äventyr och avkoppling.

Våg-, vind- och kitesurf

Kullahalvön är en av Sveriges mest spännande platser för våg-, vind- och kitesurfing. Med sin vidsträckta kustlinje och blåsiga väderförhållanden, samt med flera bra vindriktningar är detta ett sant paradis för vattensportentusiaster. Utmanar dig själv på de mäktiga vågorna som rullar in från Kattegatt och njuta av att susa fram över det kristallklara vattnet.

Oavsett om du är en erfaren surfare eller nybörjare kommer du att få en mäktig upplevelse av Kullahalvöns vilda skönhet. Det finns flera aktörer som ger dig som nybörjare möjligheten att lära sig sporterna, med erfarna instruktörer och utrustningsuthyrning tillgänglig. Så varför vänta? Ta med din bräda och ge dig ut på äventyr på Kullahalvöns vatten!

Yoga

Yoga på Kullahalvön erbjuder en unik möjlighet att fördjupa din koppling till både kropp och natur i en av Sveriges mest natursköna områden. Med sin lugna och harmoniska miljö är Kullahalvön en perfekt plats för att praktisera yoga och uppleva ökad inre balans.

På Kullahalvön finns det många idylliska platser där du kan utföra din yogapraktik, från tysta stränder med ljudet av vågorna i bakgrunden till skogar som vibrerar av liv. Du kan delta i guidade yogaklasser som tar dig genom andningsövningar, positioner och meditation, eller välja att utforska din egen yogapraktik i den fridfulla omgivningen.

Ridning

Att rida på halvön förenar naturens skönhet med en härlig känsla av frihet. Den kuperade terrängen och det harmoniska naturlandskapet erbjuder miljöer för både erfarna ryttare och nybörjare. Oavsett om du är ute efter en avslappnad skritttur längs havet eller en mer äventyrlig galopp genom terrängen på berget kommer ridningen på Kullahalvön att ge dig en närmare kontakt med den svenska nordiska naturen.

Att rida vid havet på halvön är en magisk förening av havets harmoni och hästens styrka. Det finns inga särskilda "hästbad" i kommunen. Hästar får bada och vistas vid alla stränder där det inte är uttryckligen förbjudet, det vill säga allmänna badplatser. Utom gränsen för alla allmänna badplatser är det därför tillåtet. Innan du hoppar upp i sadeln rekommenderar vi dig att kolla in kartan här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kullabergs stigar tar dig genom bok- och blandskog, kuperad terräng med vyer över kustremsan. Berget ger dig en adrenalinkick du sent lär glömma när du och din häst blir ett och erövrar terrängens utmaningar tillsammans. Du får rida på reservatets utmarkerade stigar, de populäraste platserna att rida på är runt Himmelstorp och Björkeröd. Spänn sadelgjorden ett hål extra och ta en koll på denna ridstigskart Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.a innan du och hästen ger dig ut och njuter av naturupplevelsen berget ger.