Cykla på Kullahalvön

Upptäck natursköna Kullahalvön på två hjul! Cykla genom pittoreska byar, längs med dramatiska klippor och genom böljande landskap med havet som ständig följeslagare. Kullahalvön bjuder på en oförglömlig cykelupplevelse oavsett om du är en erfaren cyklist eller bara vill ta det lugnt och njuta av naturen, denna idylliska halvö har verkligen något för alla smaker. Häng med oss på en cykeltur du sent kommer att glömma!

Upptäck Kullahalvöns cykelleder genom Naturkartan

Kattegattleden

En 390 km lång cykelled som sträcker sig längs kusten från Helsingborg i Skåne genom Kullahalvön och Halland hela vägen till Göteborg. Sträckan över Kullahalvön är en blandning av böljande, öppna fält och hög, kuperad terräng med en fantastisk utsikt och tar dig förbi gårdsbutiker, loppisar och matställen.

Cykla mellan vingårdar

Den här cykelturen tar dig till de vackraste delarna på norra Kullahalvön. Här finns flera charmiga och pittoreska byar som är värda ett besök. Du cyklar genom Mölle och Arild, där du kan uppleva den genuina fiskeby-atmosfären, strosa längs hamnpromenaden, besöka små butiker och njuta av färska skaldjur på lokala restauranger. Vingårdarna på Kullahalvön ger dig möjlighet att uppleva den lokala vinproduktionen, utforska de vackra landskapen och njuta av vinprovningar med lokala viner.

Smaktur på Kullahalvön

Kärleken till mat och dryck är stor på Kullahalvön. Längs med denna cykelrunda hittar du caféer, restauranger och gårdsbutiker som ligger havsnära, centralt, lantligt och oväntat. Ge dig ut på en cykeltur och upptäck Kullahalvöns landsbygd med öppna fält, charmiga skånelängor och gårdsbutiker.

Cykelpaket på Kullahalvön

Vill du få din cykelupplevelse paketerad och klar med boende, karta och tips på fina platser att besöka längs vägen? Hyr en skön el-cykel och få picnic-korg med på turen i ett cykelpaket från Swedenbybike.

Mountainbike

Ta med familjen ut på en aktiv dag i naturen där mountainbike står på agendan. Att cykla MTB på Kullaberg är en vacker och fartfylld upplevelse och den bergiga naturen erbjuder några av Sveriges bästa naturslingor. Extra bra är det på hösten då man får slingorna för sig själv. Dessutom skapar lövens färger underbara vyer och kontraster!

Är du sugen på att prova på mountainbike för första gången? Då kan du boka in en guidad tur med Kullabergsguiderna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Upplev Kullaberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

På Kullahalvön bryr vi oss extra mycket om naturen, därför är det viktigt att alla som kommer hit vet reglerna kring cykling:

  • Det är enbart tillåtet att cykla MTB på Kullabergs östra del.
  • Var försiktig och visa hänsyn för alla besökare, vi delar på lederna.
  • Det är förbjudet att bygga berms eller hopp, här uppskattar vi den naturliga terrängen.