Shopping i Höganäs

Välkommen till en värld av unika butiker och lokala hantverk, där varje handelsområde har sin prägel. Från keramik i världsklass till trendiga modebutiker och läckra delikatesser, här finner du allt du behöver för en oförglömlig shoppingdag. Höganäs bjuder på en mix av tradition och nytänkande som garanterat kommer att förtrolla ditt hjärta och ge ditt hem och garderob en touch av skandinavisk elegans.

Höganäs stadskärna

Storgatan kopplar ihop stadskärnan med havet och den härliga hamnen. Längs med gatan hittar du flera olika butiker med mode, second hand, telefoni, blommor, inredning och skönhet. Här finns också Arnbergs plats där du hittar livsmedelsbutik, systembolag och apotek.

Där Storgatan möter Widdings villa kan du vika av och promenera längs med mysiga Köpmansgatan. Här hittar du små butiker, unika för Kullahalvön. Besök den mysiga bokhandeln eller titta in på den välsorterade köksbutiken. Här hittar du parfymeriet som är lite av en institution i Höganäs och här finns även den välsorterade ostbutiken. Här ligger också vårt stadsbibliotek och vår anrika biograf.

Salthallarna

Salthallarna som ligger i Höganäs AB:s gamla industriområde är ett måste om du besöker Kullahalvön. Här hittar du unik shopping i en modern och kreativ miljö. Inredning, mode, konst och smyckesdesigners varvas med frisörer, tatuerare och flera trevliga restauranger. Här kan du gå in i keramikens gamla brännugnar där det än idag säljs saltglaserad keramik och barnen kan leka loss på skaterampen som finns utanför.

Handelsplats Bruket

En bit från stadskärnan och Salthallarna ligger Handelsplats Bruket. Detta handelsområde erbjuder fantastiska butker med mode, trädgårdredskap, keramik, glas och porslin och flertalet är outletbutiker. Här finns bygg- och dagligvaruhandel samt möbler och inredning. På Handelsplats Bruket hittar du också fiskrökeri och loppis.