Våra resurser och egenskaper

Vad är det då som gör Kullahalvön unikt? Som gör att vår plats sticker ut gentemot andra platser? Jo det är kontrasterna mellan det vilda och harmoniska både i naturen och i människorna som bor och verkar här och så är det ju det där att vi är en halvö.

Våra egenskaper vild och harmonisk = kontrastrik

Vi är som modiga äventyrare och vilda skapare i våra urbergsmiljöer och vi förädlar allt genom att gräva där vi står, vi är den vilda sidan av Skåne.

Vi är som fria harmoniska konstnärer på den jordnära landsbygden placerad på en exotisk halvö med unika naturtillgångar. Vi är stolta och välkomnande, både mot nya och gamla vänner.

Kontrasterna lyser igenom på vår plats. Vi är vilda och harmoniska på samma gång. Det skapar variation och överraskning, det spännande men också det stillsamma.

Våra resurser halvön, människorna och berget

Halvön - Vår sex mil långa kust med närhet till kontinenten bjuder på vita långgrunda sandstränder med exotiskt hav och grönska. Från de pittoreska fiskebyarna och de böljande vinfälten gör sig halvön ständigt påmind i horisonten och skapar en unik kontrast.

Människorna - Här finns hängivna människor som ser det andra inte ser, vilda entreprenörer som skapar med passion och invånare som känner genuin stolthet för sin boendeort. Kullamannen, synden i Mölle och Nimis är bara några exempel!

Berget - Pärlan längst ute på spetsen av vår halvö, Kullaberg. Här finns dramatiska klippor, gömda grottor och kuperade vandringsleder. Detta bjuder in till adrenalinfyllda äventyr i världsklass men också till återhämtning och njutning.