Projekt kopplade till varumärket

En leveransupplevelse som sätter standarden för vilda och genialiska idéer. Här samlar vi vår leveranskaravan, exempel på projekt, stora som små, som genomförts för att bygga platsvarumärket Kullahalvön, på ett eller annat sätt.

Höganäskrus: stoppklossar med koppling till halvöns historiska arv

Vem sa att stoppklossar inte kan vara trendiga och historiskt inspirerade? Kullahalvön bär på ett keramikarv. Befolkningen som förr i tiden arbetade med kolbrytning såg till att Höganäs för väldigt längesen blev en del av varje svensk fikastund genom de bruna saltglaserade Höganäskrusen som en gång tiden satte halvön på kartan. Nu pryder Kullahalvöns arv i form av stora bruna Höganäskrus stadsmiljöerna vid event för att öka säkerheten.Kommunens stadsmiljöavdelning har knåpat fram sammanlagt tio mäktiga krus, och vi pratar inte bara om den klassiska bruna nyansen. Dessa 1.4 ton tunga betongmästerverk är i olika färger som smälter samman med stadsmiljön.

Krusen har kommunen tagit fram tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Och tanken är att krusen ska användas när man behöver stoppa trafiken eller om man av någon anledning behöver säkra inför eventuella hot vid event som sker på Kullahalvön.

Keramikkrus

Pridesgatan: Sveriges första regnbågsgata finns på Kullahalvön

Att vara först ut med en regnbågsgatan i Sverige är vilt. Denna färgstarka idé har bland annat inspirerats av Island och format landets första regnbågsgata. En kreativ manifestation av mångfald och inkludering, där stadsmiljön har omvandlats från en vanlig gata till en symbol för gemenskapen. Den färgglada regnbågsbeläggningen sträcker sig längs Pridesgatan i centrala Höganäs och skapar en visuell påminnelse om vikten av att omfamna och respektera olikheter.

Detta projekt har inte bara förvandlat den fysiska miljön utan har också inspirerat till samhällsdiskussioner om tolerans och acceptans. Den första regnbågsgatan i Sverige fungerar som en plattform för att främja öppenhet och skapa en mer inkluderande atmosfär för Kullaborna och under Höganäs Pridefestival i maj förvandlas Pridegatan till en plats för fest och glädje.

Pridesgatan

Eventet Kullahalvön blomstrar: Här möts myllan av halvöns rötter

Upplev Kullaberg: Ett event med fokus på halvöns unika berg